Bognár Petra alpolgármester - Egy napom a Hivatalban

2022. március 25-én az iskolánk 50. jubileumi gáláján Barta Endre alpolgármester úr felkért engem, hogy legyek egy napra a város humán ügyekért felelős alpolgármestere. Nagyon meglepett a feladat, de örömmel vállaltam.
Április 27-én eljött a várva várt nap. Nagyon izgultam, pedig akkor még nem tudtam, hogy a sajtó és a tv előtt is szerepelni fogok. Nem vagyok az a beszédes fajta, ezért kicsit féltem.
Esküt tettem Pintér Tamás polgármester úr és Dr. Molnár Attila jegyző úr előtt, majd sajtótájékoztatót tartottam az augusztus 20-i eseményekről. Az MRE Drogambulancia munkatársával konzultáltam a függőségekről, és azok káros hatásairól. A polgármester úr megmutatta az irodáját. Egy munkatárs kedvesen körbevezetett a Városházán, a Polgármesteri Hivatalon, végig kísért az osztályokon. Mindenhol nagyon meglepődtek, hogy a városnak új alpolgármestere van.
Nagyrabecsült asszisztensemmel, Barta Endrével meglátogattuk a Munkás Művelődési Központot és a Könyvtárat, ahol megnéztünk egy tartalmas kiállítást. A Családok Átmeneti Otthonába is ellátogattunk, ahol betekintést nyerhettem a rászoruló családok életkörülményeibe.
Munkanapom végére nagyon elfáradtam. Mai tapasztalatom szerint az alpolgármesteri munka nagyon nehéz, mert annyi a feladata, annyi mindenre kell odafigyelnie, folyamatosan intéznie kell valamit és rengeteg telefonhívást kap. Minden elismerésem azoké, akik itt dolgoznak!
Ez egy nagyon érdekes nap volt, nagyon jól éreztem magam. Köszönöm szépen a lehetőséget!
Bognár Petra – a diákönkormányzat elnöke

Tisztelt Barta Endre Alpolgármester Úr!
Tisztelettel köszönjük, hogy DMJV Önkormányzata megajándékozta tanítványunkat és iskolánkat ezzel a nem mindennapi tapasztalattal. Számunkra értékes kezdeményezés volt!
Petrára rendkívül büszkék vagyunk. Egyrészt azért, mert sikerült az alpolgármesteri megbízásnak egy napra megfelelnie, másrészt azért, amit személyiségével képvisel: őszinte, tiszta, gyermeki lélek, kitartás, szabad akarat, követendő példa.
A Hivatalban dolgozók munkájához és Petra tanulmányaihoz egyaránt sok sikert kívánunk!
Tisztelettel, Rideg István – intézményvezető és a Petőfisek

További képek itt