Lombkorona tanösvényen jártunk

Május 14-én – szombaton - a Petőfi Iskola alsó tagozatosainak mintegy 49 fős csapata ismét túracipőt húzott és a reggeli órákban elutaztak Lengyel-Annafürdőre. Mintegy kétórás buszút után érkeztek meg a Tolna-megyei településre, ahol egy kisebb túra után elérkeztek az Annafürdői tanösvény gyönyörűen faragott bejáratához.
A tanösvényhez kapcsolódóan egy vadaspark is üzemel, amelynek közelében kiépített magasles segíti az állatok megfigyelését. Láttak vaddisznót, szarvast és őzet is a gyermekek. A Tolnai-hegyhát déli részén fekvő Lengyel-Annafürdőn egy 30 méter hosszú lombkoronaösvény csatlakozik a Rétisasfészek kilátóhoz. A gyermekek 10 fős csapatokban látogatták meg a kilátót, ahol interaktív eszközökkel mutatták be az erdei élővilágot.
A tanösvény déli oldalának végig járása után a gyermekek megkóstolhatták az Anna-forrásból érkező tiszta hideg forrásvizet. Majd elsétáltak a tóhoz, hogy különböző vízi élőlényekkel ismerkedjenek meg.
Majd rövid buszozás után ismét gyalogosan közelítették meg mintegy 2,5 km lévő Szárász települést, ahol Tamara néni családja már nagyon várta a gyermekeket. A fagyizás és üdítőzés után egy kis víziparádétól felfrissülve indultak vissza a buszhoz, amely kis késéssel, de hazaszállította a lelkes csapatot.
Köszönet Bálint Judit, Bécs Krisztina, Gálosfai Tímea, Gerő-Gyurján Tamara és Varjuné Müller Ágnes tanító néniknek hogy a gyermekek számára lehetővé tették ezt a kirándulást!
Az idei tanévben ugyan ez volt az utolsó kisbakancsos túra, de reméljük, hogy a következő tanévben sem fogy a lelkesedés. Jövő tanévben is vár minden érdeklődőt és túrázni vágyót szeretettel!  
Varjuné Ági néni
A következő linken további fotókat találnak https://www.facebook.com/groups/4690863957710076

További képek itt