Európai Mobilitási Hét

Ökoiskola révén néhány osztályunkkal (3.a, 3.b, 3.c, 5.b) aktívan részt vettünk az európai mobilitási hét Városháza téren és Petőfi Ligetben megrendezett programjain.

A harmadikosok az Autómentes napon szókereső játékon keresztül ismerkedtek az kezdeményezés céljával, és örömmel kipróbáltak környezetbarát járműveket. A Dunaújvárosi Egyetem kísérleteit is nagyon érdekesnek találták.

Az ötödikesek a „Tiszta utcák, tiszta terek – tegyél a helyemre” elnevezésű program keretében megpróbálták tisztábbá varázsolni iskolánk környékét, Dunaújváros utcáit. A Zöld napon a gyerekek mikroszkóp segítségével vizsgálódtak. Különböző erősségű zajokat utánoztak, majd zajszintmérő segítségével ellenőrizték hangkísérleteiket.

Köszönjük az eszközöket és a színes programokat városunk környezetvédelmi osztályának, illetve minden szervezőnek. Úgy gondoljuk, hogy  Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya kellően felhívta tanítványaink figyelmét az ésszerű közlekedés és a fenntartható város lehetőségeire!

További képek iskolánk honlapján