A Világ Legnagyobb Tanórája programhét 2022

Iskolánk negyedik alkalommal regisztrált a nyolcadik éve működő A Világ Legnagyobb Tanórája elnevezésű programhétre. Először 2019-ben csatlakoztunk a UNESCO és a UNICEF közös kampányához, akkoriban még csak készültünk az ÖKOISKOLA cím elnyerésére. Az eseménysorozat célja a fenntartható fejlődés, a globális fenntarthatósági célok népszerűsítése. A kampány magyarországi projektgazdája a Belügyminisztérium, koordinátora pedig a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács és a PontVelem Nonprofit Kft.
Az idei kampány szeptemberi előkészítő szakaszában az iskolavezetés online webináriumon vett részt. Az október 3-7. közötti programhéten a felső tagozatos diákokkal az ENSZ 17 globális világcélját dolgoztuk fel, melyek közül 2022-ben kiemelt téma a minőségi oktatás: „biztosítani az átfogó és igazságos minőségi oktatást és előmozdítani az egész életen át tartó tanulási lehetőségeket mindenki számára” (4.cél). A tanulókkal megvitattuk továbbá, melyek a legsúlyosabb problémák a világon, amelyekkel az embereknek meg kell küzdeniük napjainkban. A téma feldolgozása során számos tanulói produktum is készült, a célokat a nagyobbakkal eredeti nyelven is megismertük, szókincsét angol nyelven is elsajátítottuk. A program sikerességét és minőségét a programhét végén tanári kérdőívvel zártuk, mértük.
A globális problémák és célok megértését Sir Ken Robinson animációs kisfilmje is segíti. Kérjük, amennyiben egyetért ökoiskolánk nevelési céljaival, ismerkedjen meg Ön is a kisfilm tartalmával (6 perc): https://www.youtube.com/watch?v=gpNHTZ8hM28

További képek itt