Fecskeavató

Iskolánkban nagyon régi hagyomány a fecskeavató, melyen elsőseink befogadását ünnepeljük minden esztendőben. Idén október 26-án tartottuk meg ezt a nevezetes eseményt, melyen a negyedikes diákok, a régi fecskék avatták fel a most érkezett kisfecskéket.

A nagyok vidám műsora után az elsősöknek próbákat kellett kiállniuk, hogy bizonyítsák rátermettségüket, majd petőfis esküt tettek. A ceremónia része volt, hogy Árvai Gyöngyi intézményvezető asszonytól egy kézfogás mellett átvehették „fecskeöltözetüket”, az iskolai zöld pólót. Ez a zöld póló a hűséget jelképezi. Közösségi programokon szoktuk viselni és nyolcévnyi összetartozást jelent. A zöld póló azt jelenti, hogy állj be közénk, mert itt a helyed! Számítunk rád és te is számíthatsz ránk.  Reméljük, hogy az új kisfecskék be tudják tartani fogadalmukat és hűek maradnak esküjükhöz!

A program egy kis csipegetéssel ért véget, melyen a negyedikes osztályközösségek finomságokkal vendégelték meg a kicsiket.

A vidámságot nem nélkülöző, jó hangulatú programot a negyedikes osztályfőnökök, Bécs Krisztina, Gulyásné Dorka Violetta, Szabó Tünde és Fábiánné Rajcsányi Magdolna szervezte meg.

További képek itt

Rólunk írták:
https://www.duol.hu/galeria/fecskeavato-a-petofi-iskolaban/1
https://www.duol.hu/helyi-kozelet/2023/10/fecskeeskut-tett-az-elsos-diaksereg