Pályaorientációs napok

Nyolcadikosaink egyre gyakrabban hallják a „Mi leszel, ha nagy leszel?” kérdést. A döntéshez próbáltunk segítséget adni diákjainknak.
Nagy élményt jelentett az VI. Dunaújvárosi Szakképzés Napja kiállítás és bemutató. Az iskolákat és szakmákat népszerűsítő tevékenységek és játékok nagy segítséget jelentenek a tanulóknak a választásban. Tanítványaink digitális pályaorientációs vizsgálaton is részt vettek az online POVI programban

Október 24-én kedden, tanítás nélküli pályaorientációs nap keretében a nyolcadik osztályos tanulóknak először a DSzC Digitális Közösségi Alkotóműhely munkatársai adtak tájékoztatót majd csoportos pályaorientációs órán is részt vehettek tanítványaink. Ezen az órán a Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai az önismeret fontosságára is felhívták a figyelmet. Az iskolai programok után nyolcadikosaink a DSzC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola tanműhelyébe látogattak el, ahol előadást hallgattak meg a Dunaferr iskoláról, valamint a vállalatcsoportról, majd a gyakorlati oktatók a tanműhelyben ismertették a különböző szakmák jellemzőit, technológiáját.

Hetedikes tanulóink a Rácalmási Jankovich Hotelben ízelítőt kaphattak vendéglátóipar munkájáról és munkakörülményeiről. Természetesen más szakmák is szóba kerültek, mint például logisztika, értékesítés, szállítmányozás.

November 15-én még egy pályaorientációs program vár a nyolcadikosokra, amikor a Fejér Vármegyei Kormányhivatal tájékoztatását hallgathatják meg. Rengeteg kiadvány és nyílt nap segíti a nyolcadikos tanulókat és szüleiket. Ez a sok program és lehetőség minden bizonnyal segít majd jó döntést hozni a pályaválasztás előtt állóknak.

Támogatóinknak köszönjük a hasznos programokat:
Jankovich Hotel, DSzC Digitális Közösségi Alkotóműhely, DSzC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola tanműhelye, Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, Kőhalmi Kálmán pályaorientációs tanácsadó, Fejér Vármegyei Pedagógia Szakszolgálat, Fejér Vármegyei Kormányhivatal, Czimmer Éva intézményvezető-helyettes.

További képek itt