Föld napja – Felsős tematikus nap

A Föld napjára, mint minden eddigi tanévben, most is a természet meglátogatását terveztük. A krízishelyzet idén ugyan eredeti terveinket megváltoztatta, de szándékunkat el nem törölhette. A gyalogtúrával összekötött kirándulás sajnos elmaradt. Iskolánk ezért a digitális távoktatás lehetőségeit kihasználva 2020. április 22-én aktív környezetvédelmi napot hirdetett, szervezett.

Felső tagozatunk egy külön erre a célra létrehozott Google Tanteremben ünnepelte a Föld napját.

Természettudományi munkaközösségünk a fenntarthatóság témaköreiben változatos feladatokkal várta a tanulókat. Videók, színezők, rajzverseny, kirakó, pólótervezés, Kahoot mérés, Redmenta teszt, szabadulószoba, versírás, számtalan Google űrlap és játék foglalkoztatta az önként csatlakozó 176 petőfis tanulót. Örömünkre a nagyoknak meghirdetett programokban néhány alsóbb osztályos gyermek is részt vett.

Globy2

 

A fotókat tartalmazó albumot ITT érheti el. 

Sok-sok petőfis gyermekről bebizonyosodott, hogy példás Föld-barát. A tematikus nap legaktívabb tanulói és osztályai digitális oklevélben részesültek. A hatalmas érdeklődést és a nagyszámú részvételt köszönjük. A megérdemelt eredményeitekhez gratulálunk.

Kérjük, hogy a továbbiakban ugyanekkora szeretettel vigyázzátok és óvjátok Földünket, környezetünket!