Fogmosás és "Jutifüzi" - Csatlakozz!!!

Intézményünkben nagy hangsúlyt fektetünk az Egészségnevelésre. Egyik kiemelt feladatunk a tanulók rendszeres fogmosásra szoktatása, ugyanis gyermekeinknek szüksége van az egészséges tejfogakra az evéshez, a beszéd elsajátításához és ezek készítik elő a helyet a maradandó fogak számára is. Minél korábban rászoktatjuk őket a fogmosásra, annál természetesebb lesz számukra ez a napi rutin.

Idén a 2.b osztály a tanítókkal és a szülőkkel együttműködve egy új inspiráló rendszert dolgozott ki a napi fogmosás kialakításához. A gyerekek minden évben jutalom füzetbe gyűjthetik a matricákat, nyomdákat, amiket a nap folyamán kaptak.

kollazs fogmos

A "Jutifüzi" funkciója most egy újabb kreatív, motiváló mellékletet kapott. Hónapokra lebontva találhatnak benne egy fogmosó naptárat is, pár hasznos tanáccsal:

  • ·Válassz ki egy jó fogkefét!
  • ·Találd meg a kedvenc fogkrémedet!
  • ·Hallgasd meg a fogmosó dalt!  /Kattints a képre, hogy elinduljon a videó/
  • ·Szánj rájuk 3 percet!

mosidal

A szülők és gyermekek közös feladata az aktuális napi fogmosás után az adott nap bejelölése a naptárban. A jelöléseket követően matricával jutalmazzák pedagógusaink tanulóinkat. Így jutalomfüzetük akár havi 30 matricával bővülhet! Havi nyerteseinket pedig a honlapon publikáljuk!