október 26 2016

Így éltük meg mi az egészség-napokat!!!

Múlt héten az iskolánkban egészség-napokat tartottunk. A gyerekek körében hatalmas sikere volt a feladatoknak, programoknak. A rengeteg kép mellé, amit a petofiiskola.hu honlapon megtekinthettek, itt egy kis ízelítő alsósaink tollából.
Olvassátok szeretettel…

Egészség hét az iskolában
A múlt héten az iskolában egészséghét volt. Az iskolából majdnem minden tanuló részt vett ezeken a programokon.
Hétfőn a fogápolásra Dóri és Linett mentek le, hogy megnézzék a védő néni előadását, hogy hogyan kell megmosni rendesen a fogunkat. Amikor visszajöttek a lányok, elmondták, hogyan mossuk meg a fogunkat.


Délután a napköziben volt egy öltözködési verseny lent a tornateremben. Ötször tíz tagú csapatok voltak. Le kellett vinni az őszi ruhákat: pulcsit, sapkát, sálat, kabátot, kesztyűt. Az volt ennek a lényege, hogy gyorsan kellett felöltözni. A negyedikesek segítettek öltözködni az elsősöknek, mert még nem tudtak olyan gyorsan öltözni.
Kedden zöldség- és gyümölcsszobor készítés volt. Házilag, és az iskolában is készítettünk a többiekkel. Az elkészült szobrokat lent az aulában kiállították.
Szerdán reggel az udvaron közös bemelegítés volt. A bemelegítés után lefutottuk az iskolakört. Délután játékos versenyek voltak. Ezen belül volt ugráló kötél verseny, gumifutás, kosárlabda, távolugrás. A gumifutásnak az volt a lényege, hogy egy percen belül kellett végig futni az összes gumit. Az ugráló kötél versenynek pedig az volt, hogy tízszer át kellett ugrálni a kötelet. A sportnapnak a végét pedig egy iskolakörrel zártuk le.
Remélem máskor is átélhetem majd ezeket a programokat. Nagyon tetszett!

Gémes Enikő 4. a

Egészségnap

Iskolánkban egészségnapot rendeztek, hogy felhívják a figyelmünket az egészséges táplálkozásra.
Az alsósok és felsősök egyaránt gyümölcsszobrokat készítettek. Pávától a meseszereplőkig volt ott minden, még három árbócos tökhajó is. Ötletes alkotások készültek, a színek kavalkádja gyönyörű volt.

A felsősök egészséges ételeket készítettek, és mi alsósok gyümölcsöket és zöldségeket kóstoltunk. A nyers krumpli íze nem is olyan rossz!
A tanulság az egészségnapon az volt, hogy a tanáraink felhívták a figyelmünket az egészséges táplálkozásra.

Bohos Ádám 4. c




Posted 2016-10-26 by admin in category "Ti írtátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.