december 3 2017

Jöjj el kedves Télapó!

Végre itt a tél! Itt a december!
Készülhetünk a szánkózásra, a korcsolyázásra, vagy a hógolyócsatára.
A tél első hónapját, szívet melengető ünnepeivel nagyon szeretik a gyerekek. Elsős tanulóink már nagyon várják a Télapót. Azért, hogy könnyen idetaláljon az iskolába, az osztályukba “Mikulás-csalogató” dekorációt is készítettek.
Nézzük meg ezeket! KÉPEK ITT!

november 23 2017

Első színházi élményeink

Ebben a tanévben is több alsó tagozatos osztályunk vásárolt bérletet a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házába, melynek keretében ismét három előadást tekinthetnek meg a gyerekek. Az első produkciót október 26-án nézte meg két osztályunk is.
Címe: Mikrokozmosz
A zenés mesejáték tartalma a színház honlapjáról:” Van kezem, lábam. Van hangom, tudok beszélni. Én én vagyok, te pedig te vagy. De ki is vagyok én? És ki vagy te? Milyenek a fiúk? És milyenek a lányok? A fiúk mindig rosszak, a lányok mindig jók? És miért ilyenek vagy olyanok? És milyen az, ha kistestvérünk lesz? Mi lesz anyu szeretetével? Elveszi, és a kistestvérnek adja? Vagy megsokszorozza és csak több lesz belőle? De szeretem én azt a másikat? És milyen az, ha nyaralunk vagy kirándulunk? Rengeteg kérdés, de hol van rá a válasz?”
A választ kortárs költők gyermekverseivel és Bartók Béla műveivel igyekeztek megadni a színészek minden kisgyerek számára.
Nagyon élveztük az előadást, rajz órákon elkészítettük az élményrajzokat is. Ezekből mutatunk néhányat. KÉPEK ITT

október 2 2017

Már egy hónapja iskolás vagyok

Szeptember elsején 48 kisdiák kezdte meg tanulmányait iskolánkban. Ők a legfiatalabb petőfisek.
Bizony már eltelt egy hónap!
Ideje, hogy megismerkedjünk velük a tanító nénik segítségével.

1. a osztály
„Mától kezdve, végre én is iskolába járok.
Ceruzával, tollal máris ügyes kézzel bánok.”

Így kezdődik a vers, amit az 1.a osztályos kislányok szavaltak az évnyitó ünnepségen. Ezen a napon 22 lelkes, izgatott kisdiák jött el reggel, ünneplőben az első tanítási napra. Az osztályba 14 lány, és 8 fiú ült be az iskolapadba, és ismerkedett meg Ági nénivel. Az első napok félelmei, és izgalmai után, már mindannyian megismerték egymást, barátságok is szövődtek.
Alig várták, hogy az írás, olvasás és matematika titokzatos világát megismerjék. Az új könyveiket kíváncsian lapozgatták át.
Csodálkozó tekintettel nézik minden nap, ahogyan a betűk, számok megjelennek az interaktív tábla színes képein. Már a füzetekben is szépen írják az álló és fekvő egyeneseket, a különböző vonalakat egyre biztosabb kézzel alakítják.
A délelőtti tanítási órák után, a napköziben a játék, és pihenés után készítik el a házi feladatot.
A szülők teljes odaadással segítik a gyerekek és tanítójuk munkáját, ami meg is látszik a mindennapokban.

1. b osztály
Alig egy hónappal ezelőtt szüleikkel kézen fogva érkeztek a gyerekek a tanévnyitó ünnepségre az iskolába. 18 kisfiú és 8 kislány, tele  várakozással, félelmekkel, izgalommal, kíváncsisággal, reményekkel és kérdésekkel. Vajon milyen lesz majd az iskola az ovi után? Kedvesek lesznek-e a tanító nénik? Milyen feladatokat kapunk majd? Mivel fognak jutalmazni, ha ügyes leszek?
Ők az 1. b osztály lakói, akik egy csapásra varázslótanoncok lettek és szívesen vetették bele magukat az írás, olvasás, számolás varázslatos világába. Néhányan még az óvodából ismerték egymást, másoknak minden arc új volt. Három kisgyerek már a tanévnyitó ünnepségen bemutathatta, milyen szépen tud verset mondani.
Lassan megismerték az iskola épületét, az itt dolgozó embereket, a saját tanítóikat: Erika nénit és Emese nénit, és egymást is. Az iskola házirendjét, az osztályban érvényes szabályokat folyamatosan ismételik, ezért egyre ügyesebbek ezek betartásában.
Az iskolaotthon rendszere szerencsére megkönnyíti számukra a tanulást, sok játékidőt biztosítva a gyerekeknek. Nagyon lelkes kis csapat, tele élettel, energiával!
A szülők együttműködő, segítő hozzáállásának köszönhetően részt vettek az idei őszi papírgyűjtésen, majd az iskola udvarán megrendezett szüreti kavalkádon is. Örömmel jöttek a gyerekek és szüleik az őszi családi napra is.

Az évnyitón elhangzott vers utolsó soraival kívánunk az iskola nevében sikeres tanulmányokat ezeknek a gyermekeknek.

„Ezért kedves kis iskolám, fogadjál be engem!
Tanítóim szeretete foganjon meg bennem!
Ajánljad fel nekem is a tudás gazdag fáját,
hadd olthassam önmagamba legvirulóbb ágát!”

szeptember 18 2017

Nyári élmények írásban és képekben

Már három hete, hogy elkezdődött az idei tanév iskolánkban is. A nyári szünet után élményekkel telve tértek vissza a gyerekek az iskolapadba. Az első napok természetesen a sok-sok nyári élmény elmesélésével teltek. Sokan képeket is hoztak, hogy színesebbé tegyék az élménybeszámolót!
Elkészültek az első fogalmazások is, amelynek témája az élmények elmesélése volt.

Ezekből szemezgettünk, a teljesség igénye nélkül.
Olvassátok szeretettel!

KÉPEK ITT

Nyári élményeim
„Itt van az ősz, itt van újra…” Sajnos vége van a nyárnak, elkezdődött az iskola. Bárcsak még szünet lenne! Annyi minden történt velem a nyáron. Elmeséljem?
Júniusban épp, hogy elhangzott az utolsó csengőszó már indultunk is Olaszországba. Jesoloban a tengerpart mellett volt a szállásunk. Sokat fürödtem a tengerben. Barátommal Benivel rákokat, medúzákat, kagylókat gyűjtöttünk. Anyával homokvárat építettünk, míg apával vízibicikliztünk a hullámzó tengerben. Olaszországi egyhetes nyaralásunk alatt több híres városba is kirándultunk. Firenzében Aranyhidat, Pisában a ferdetornyot láttuk, Rómában a Colosseumot, ahol a gladiátorok küzdöttek meg régen egymással.
Hazaérkezésem után rész vettem a Magyar Vízilabda Szövetség által szervezett „Póló Nyár 2017.” programban. A táborban délelőttönként szárazföldi, és úszó edzés volt, délután pedig vízilabdáztunk. Ez a tábor azért tetszett nagyon, mert az osztálytársaimmal együtt lehettem.
Július nagy részét falun töltöttem a mamáméknál . Ott van ám csak igazi élet! Reggelente segítettem megetetni az állatokat. Délelőttönként főzni tanultam a mamától. Sokat játszottam az unokatestvéreimmel, bicikliztünk, fürödtünk, bújócskáztunk. Hétvégenként a papával szalonnát sütöttünk és grilleztünk. A mamánál a legjobb, mert ott mindig van süti és fagyi!
Júniusban még voltunk Németországban. Kirándultunk és hajókáztunk a Königssee Nemzeti Parkban.
Majd repülőre szálltunk nagyszüleimmel és két unokatestvéremmel. Az úti cél Costa Brava volt. Egyhetes spanyolországi nyaralásunkon voltam delfináriumban, kalózhajó kiránduláson, és a Barca stadionban.
Az augusztusom a sportról szólt. Egy hétig vízilabda táborban voltam, majd elkezdődött a három hetes DKKA felkészülési időszak. Az edzéseimet a csarnokban tartották, ahol lehetőségem volt találkozni és beszélgetni több válogatott kézilabdázóval.
Jaj, most jutott eszembe, hogy voltam Zselicén és Balatonfüreden! De ezt már inkább nem mesélem el, mert akkor még egy oldalt kellene írnom.
Úgyis mindjárt itt az őszi szünet, majd írok arról is.
Ecsődi Amanda   4.a

Nyári élményeim
Az én nyaram úgy kezdődött, hogy rögtön iskola után két hetet vízilabda táborban töltöttem.
A július hónapom szabad volt. Egyik nap Domiékkal elmentem Kiskunmajsára fürdeni. Ott nagyon jól éreztem magam. Nagyon sokat csúszdáztunk és ettünk-ittunk, bohóckodtunk. Sokszor voltam a mamáéknál a kertben. Augusztusban elutaztunk nyaralni Balatonfüredre, ahol egy hetet töltöttünk. Másnap meglátogattak mindet az unokatestvéremék és velünk töltöttek pár napot. Amikor jó idő volt, akkor sokat fürödtünk a Balatonban. Egyik este kimentünk a Tagore sétányra, ahol rengeteg látnivaló volt. Egy szombati napon átmentünk Tihanyba. Ott megnéztük és be is mentünk a Tihanyi apátságba. Kipróbáltuk a tihanyi visszhangot is. Megkóstoltam a levendulás fagyit és a nyalókát. Mielőtt hazaindultunk volna vettünk pár ajándékot a családnak.
A nyár további részét ismét edzőtáborral töltöttem és fejeztem is be. Nagyon jól éreztem magam egész nyáron.
Molnár Luca Sára 4.a

Nyári élményeim
Ezen a nyáron sok érdekes dolog történt velem.
Az első napon a Paloznaki Mandel Campingben kezdtünk. Három napig ott pihentünk, fürödtünk a medencében, sokat játszottunk Nimróddal, a barátunkkal. Voltak külföldiek, mégis elvoltunk velük is. Szépen, lassan teltek a napok. Innen Sümegre utaztunk. Egy hétig voltunk ott. Egy napot töltöttünk a sümegi várban. A programok a következők voltak: állatsimogató, bosziüldözés, lovaglás, íjászat, sólyom röptetés, filmvetítés, ólomöntés. Ezen kívül megnéztük a kiállításokat és egy artista bemutatót. Elmentünk még a Sárvári fürdőbe is. Ott sok jó, hosszú, tekergős csúszda várt minket. Izgalmas és természetesen vizes élmény volt ez. Még egy gyönyörű elefánt is volt a kerítésnél, meg is simogattuk. Elmentünk végül a Sümegi Afrikáriumba is. Ott rengeteg kitömött állat volt.
Nekem ezek voltak az élményeim.
Fábián Attila 4.a

Nyári élményeim
Nagyon vártam már a nyári szünetet. Idén sok helyre mentünk nyaralni.
Voltam három lovas táborban Baracson. Elmentünk lovaskocsizni is. A két Fríz, ami a kocsit húzta nagyon szép volt. Minden nap délelőtt és délután lovagoltunk. A lovasudvarban három aranyos kiscicával játszottunk. Júliusban Sárvárra utaztunk, ahol sokat fürödtünk és kirándultunk. Ott óriáscsúszdákon is lecsúsztam. Utána két hetet pihentünk a mamáéknál is. A testvéremmel a medencében is hűsöltünk sokat. A nyáron az Eszterrel a Bartók Kamaraszínház táborában is szórakoztunk. Énekeltünk, táncoltunk és ritmust is tapsoltunk. A hetet egy bemutatóval zártunk. A szülőknek ez nagyon tetszett. Az előadás után az Eszter nálunk aludt, de sajnos csak egy éjszakát! A nyár egy horvátországi nyaralással zárult. Az volt a legjobb benne, hogy lemaradtam az első iskolai napról! Ott egy magyar apartmanban szálltunk meg. Fürödtünk a tengerben, fagyiztunk, kirándultunk, horgásztunk és ettünk palacsintát is.  Az udvarban volt egy cuki kutyus is. Titokban virslivel etettük. Vasárnap nehezemre esett elbúcsúzni tőle. De neki is tőlem. Még ha kutyus is!
Sajnos vége van a nyárnak! De sebaj, mindjárt itt van újra. Még túlélem az iskolát!
Miskovitz Regina 4.a

Nyári élményeim
Vége lett a tanévnek, végre megkezdődött a nyári szünet, a nyaralás. Nagyon sok élményem volt.
A nyári szünet elejét sok pihenéssel és játékkal töltöttem. Júniusban felmentünk Budapestre Szandráékkal. Megnéztük a repülő bemutatót, az Országházat, átsétáltunk a Margit-szigetre, leültünk a zenélő szökőkúthoz és hallgattuk a sok ismerős gyermekdalt. Fáradtan, de élményekkel tele értünk haza. A szüleimmel elutaztunk Orosházára. Megismerkedtem Milánnal, akivel sokat játszottam, beszélgettem és fürödtem. Miközben itt nyaraltam, elmentünk Szarvasra, az arborétumba és a szegedi vadasparkba is. Nagyon jó volt az egy hét, de sajnos hamar vége lett. Apával és a nagymamával Mezőkövesdre utaztunk. Apával fürödtünk a Zsóry-fürdőben, ahol találkoztam a Laurával is.
A nyár végén elmentünk a keresztapámhoz, nyársaztunk s átmentünk Túrkevére fürdeni.
A nyári szünet legutolsó hétvégéjén Budapestre mentünk, felültem a Budapest Eye óriáskerékre. Először izgultam, de nem bántam meg. Nagyon érdekes volt látni az egész várost. Ezután megnéztük a Szent István Bazilikát. Felmentünk a kilátóba, ahová sok lépcső vezetett. Apa meg anya meglepett, átmentünk Visegrádra bobozni. Nagyon jó volt, örültem neki.
Kár, hogy olyan hamar eltelt a nyári szünet, de a sok élmény kárpótol. Szeretném, ha minél előbb nyár lenne, hogy újabb kalandok várjanak rám.
Szelényi Balázs 4.a

Nyári élményeim
Minden évben nagyon várom a nyári szünetet, mert jó idő van, lehet fürödni, együtt a család, pihenünk, nincs lecke.
Az idei szünidőt futball táborban kezdtem. Jól éreztem magam, sokat fociztunk. Utána Kisapostagon voltam a mamáéknál. Itt biliárdoztam, pingpongoztam és fürödtem. Szeretek náluk a kertben lenni. Ezután Balatonfüredre mentünk nyaralni a családdal. Jól sikerült, voltunk csúszdaparkban, hajókázni, teniszezni és fürödtünk a Balatonban. Legjobb a csopaki vízikalandpark volt.
Augusztusban a másik mamáéknál voltam.
Jól telt a nyár, sok szép helyen voltam, remélem jövőre is ilyen jó lesz.
Hegyes Márk 4.a

május 12 2017

Színház az egész világ! – A tanév utolsó színházi élményei

Májusban az alsó tagozatos osztályok közül, akik bérletet vásároltak részt vettek az idei tanév utolsó előadásán, amelynek címe, a Sajtkirály.
A mesejáték tartalma a Bartók Béla Kamaraszínház és Művészetek Háza honlapjáról:
„A Sajtkirály című mesejáték főszereplője Bandúr pótkirály, aki egy cselvetéssel megszerzi a trónt Karcsi királytól, Sajtország legjobb sajtkészítőjétől. Bandúr először a bajuszt tiltatja be, mert ez is Karcsi királyra emlékezteti, később a sajtot, amelyet roppant mód utál, végül még az ország nevét is átkereszteli. Mégsem boldog, mert legnagyobb vágya nem teljesül: nem tudja kibányászni a fényt a hegyekből. A darab a diktatúrák szórakoztató és szomorú paródiája, ugyanakkor egy sajátos művészportré is, amely Karcsi királyról, a sajtkészítés művészéről szól. Nem hiányzik a mesejátékból a szerelem sem, amely a király és egy testvérét megmenteni igyekvő tündér között szövődik. S végül arra is fény derül, hogy miért is olyan gonosz Bandúr. De a mese végére egy váratlan fordulat segítségével mégis Karcsi király lesz Sajtország uralkodója.”
Nagyon várjuk a jövő tanév színház bérletét, mert mindenkinek nagyon tetszettek az idei előadások.
Az élményekről rajzokat is készítettek iskolánk diákjai.

dav

dav

dav

dav

dav

Category: Egyéb | LEAVE A COMMENT
május 2 2017

A Gála gyerek szemmel

Április 12-én tartottuk 45. jubileumi Gálánkat, amelyről a 4. osztályosok fogalmazást is készítettek. Ízelítőül olvassatok el az elkészült művek közül kettőt!
Jó szórakozást kívánunk!

Petőfi Gála
A Petőfi Sándor Általános Iskola jubileumi gálát rendezett a Bartók Béla Kamaraszínházban, melyen az én osztályom is részt vett. A gálára 2017. április 12-én került sor.
A téli szünet után Emese néni elmondta nekünk az ötletét, hogy milyen előadásra gondolt. A Trollok című mese zenéjére táncos koreográfiát talált ki. Elkezdődött a felkészülés, majdnem minden nap próbáltunk. Először a zenével ismerkedtünk, majd a táncot tanultuk.
Elérkezett a gála napja. Délelőtt már nem volt tanítás, mert főpróbára mentünk a színházba. Ebéd után a Vasvári Pál Általános Iskolában pakoltuk le a táskáinkat. Itt biztosítottak nekünk termet az öltözéshez és a pihenéshez. Nagy izgalommal vártuk a fellépésünket. Két előadáson kellett szerepelnünk. Az első 15 órakor, a második 18 órakor kezdődött. Farmerben, színes pólóban és különböző színű parókában álltunk a közönség elé. Vidáman, lelkesen táncoltunk a zenére. A műsorunk végén hatalmas tapssal és ujjongással köszönte meg a közönség az előadást.
A gála legutolsó műsorszáma egy közös éneklés volt, melyen az összes fellépő diák és tanár részt vett.
Este kb. 20:30-kor lett vége a gálának. Nagyon fáradtan, de boldogan indultunk haza. Remélem, hogy mindenki jól érezte magát.
Hulló Gergő 4. a

Petőfi Gála
A Petőfi Sándor Általános Iskola jubileumi gálát rendezett a Bartók Béla Kamaraszínházban, melyen az én osztályom is részt vett. A Gálára 2017. április 12-én került sor.
A Gálára nagy előkészületek folytak. Sok osztály lépett színpadra, mivel minden páros évfolyam osztályai helyet kaptak a produkcióikkal a színpadon. Körülbelül másfél hónappal a Gála előtt kezdtük el a felkészülést, ami nem volt egyszerű számunkra és Emese néni számára sem. Volt, aki sokat hiányzott így számára még egy fokkal megnehezedett. Ahogy közeledett a Gála úgy egyre jobban izgultunk, hogy vajon jól fog-e sikerülni a produkció? Amikor már a jegyeket lehetett vásárolni, egyre izgatottabban vártam a Gálát.
A Gála napján az összes osztály kétszer lépett fel, hiszen az első műsor 15:00-kor a második 18:00-kor kezdődött. Mind a két fellépésünknél pozitív visszajelzést kaptunk a közönségtől, hiszen a nagy taps miatt biztos vagyok benne, hogy tetszett nekik. A három órási fellépésünk után elmentünk fagyizni, majd a Vasvári iskolában játszottunk, majd a hatórási fellépés után is a játék maradt. Az osztályok után jött az egyik legjobb rész, ahol az iskolában tanító tanárok léptek fel kétszer is, mivel a közönségnek tetszett. A tanárok tánca után a fellépő osztályok közös éneklése jött, majd ennek vége egyben a Gála végét is jelentette.
A Gálán mindenki jól érezte magát, köztük én is és a szüleimnek is nagyon tetszett. Én remélem, hogy az elkövetkező Gálák is így fognak zajlani.
Szabó Dorina Erika 4. a

Category: Egyéb | LEAVE A COMMENT
március 3 2017

Ismét színházban jártunk

Az idei tanévben második alkalommal jártunk a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
Február hónapban megtekinthették azok az osztályok, akik bérletet váltottak, a „Világgá mentem” című előadást.
Ismert írók, költők művei alapján készült ez a darab, amiből megtudhattuk:
Miért megy egy gyerek világgá? És miért kap kutyát? Létezik, hogy valaki igazán tud repülni? Milyen egy gondos háziasszony? Hogy néz ki egy táj? Egy felhő alakú kakaófolt? Hogyan kell unatkozni? És puszilózni? Lehet valaki magányosabb, mint egy hős? Lehet, hogy tényleg mindenki esetlen?
Szórakoztató, vidám perceket szereztek alsó tagozatos diákjainknak.
A 3. a osztályosok élményrajzokat is készítettek. A teljesség igénye nélkül mutatunk párat a rajzok közül.
A rajzokat készítették:
Molnár Luca Sára
Bognár Petra
Vercz Viktória
Zelei Laura
Miskovitz Regina
Markó Eszter
Csikós Vivien

KÉPEK ITT

(Forrás: www.bartokszinhaz.hu)

 

január 11 2017

Téli szünet a gyerekek élményei alapján

Decemberben végre eljött a várva várt téli szünet, amit a gyerekek az ünneplés mellett szabadidős programokkal töltöttek el. Január első napjaiban mindnyájan rengeteg élménnyel tértek vissza az iskolába. A teljesség igénye nélkül bemutatunk nektek néhány fogalmazást a gyerekek tollából. Olvassátok szeretettel a negyedik osztályosok munkáit.

Téli szünet

A szünetem jól telt el, változatos, és programokkal dús volt.
A nagy bevásárláskor sok ajándékot, és a karácsonyi ételek hozzávalóit vettük meg anyuval. Amíg anyuék nagytakarítást végeztek, addig mi a nagynénémhez mentünk két napra vendégeskedni. Karácsony előtti este anyukámmal főztünk, és sütöttünk zserbót meg fagyi szeletet. Szent este reggelén a karácsonyfánkat díszítettem az öcsikémmel. A nagypapámnál megettük az ünnepi ebédet, este a nagymamámék vacsorázni jöttek hozzánk. Másnap reggelre a fa alatt rengeteg ajándék volt: csoki, lovas könyv, lovas naptár, puzzle, tablet, ruha, jégkorszakos DVD. Másnap apunál voltam. Elmentünk a dédihez ebédelni. A délutánt a Csilla mamáékkal együtt töltöttük. Kaptam üvegházat, melybe ültettünk bazsalikomot és kissarkantyú virágot. Azóta is ebben nevelgetem őket. A szilvesztert a Csilla mamánál töltöttem. Hajnali kettőig fent voltunk. Este a városházán voltunk. Megnéztük a Kozmix, UFO, Groovhouse koncertjét. A nagy tűzijáték után hatalmasat aludtam. Kora délután már anyáékkal, nagynénémékkel a Zsuzsa mamánál koccintottuk az új évet.
Jövőre is szeretnék ilyen mozgalmas téli szünetet.

Kisteleki Linda 4. c

Karácsonyi ajándék

Elérkezett a karácsony napja. Izgatottan váram mit hoz a „Jézuska”. Délelőtt mézeskalácsot sütöttünk a szüleimmel, amiből vittünk a mamáméknak is.
A karácsonyfát együtt díszítettük ebéd után. Mikor minden dísz felkerült a fára, megszólalt a csengő hangja. Mindenki hozta az elrejtett ajándékát. Boldogan bontottam ki a szép csomagolópapírból és meglepődve vettem észre, hogy amit szerettem volna azt kaptam. Az Xbox játékoknak, a bluetooth-os hangszórónak, és a sípcsontvédőnek is nagyon örültem. Rögtön kipróbáltuk apával a kis hangszórót, hogy működik-e? Míg a szüleim is megnézték az ajándékokat, addig feltelepítettem az Xbox játékokat. Ezután gyorsan öltöztünk, mert indultunk a mamáéhoz. Nagyiéknak is csodaszép karácsonyfájuk volt. Papa és mama átadták az ajándékot nekem, kibontottam és egy társasjáték volt benne. Gyorsan játszottunk egy kört vele. Mama hozott be süteményt és üdítőt, mi pedig odaadtuk az illatozó mézeskalácsot. Később a másik mamámhoz is átmentünk, akitől titkos naplót kaptam, amihez egy led fényű toll is van. Kalácsot ettünk, amiből még csomagolt is nekünk a mama.
Amikor hazaértünk sokáig játszottunk a társasjátékkal, jókat nevettünk. Boldogan feküdtem le Karácsony napján.

Balogh Ákos 4. b

december 13 2016

Angol állatos versek

A 4.A osztályosok nemrég az állatokról tanultak angol órán. Ennek során verset írtak egy számukra kedves állatról, melyet képekkel is illusztrálhattak. Szemezgessünk ezekből!

Késmárky Lili

Kardos Dominika

Szabó Dorina

Nyuli Kinga

Mihály Gergő

Ambrus Alma

Meskál Máté

Hulló Gergő

Szabó Lilian

Kovács Amina

Dragon Luca Anna

Vidák Boglárka


Nagy Eszter Anna


Soós Linett