október 30 2016

Fecskeavató – a szereplők szemével

Iskolánkban minden évben, hagyományosan, a negyedik osztályos diákok az iskola tanulóivá avatják az elsős kis fecskéket. Erre az alkalomra mindig színvonalas műsorral, és fecske csipegetővel készülnek a nagyobb diákok. A negyedikes szereplő gyerekek írták le élményeiket a próbákról.

Így készültünk a fecskeavatóra

 Még szeptemberben elkezdtünk gyakorolni egy olyan nevű ünnepélyre, hogy fecskeavató.

Természetesen örültem, hogy bevettek, mert a kisöcsém is elsős. Arra viszont nem gondoltam, hogy ennyi időnk lesz a verseket, szövegeket megtanulni. Egy hónapot adtak rá. Mostanság már kívülről fújom. Az elején eléggé nehéz volt. Emlékszem mikor Emese néni megkérte a Zolit, és engem, hogy hosszabban mondjuk a versünket, mert vannak táblák, amiket fel kell tenni, amikor az a versszak van. De ez nekem eléggé lassú. Tudom, tudom, hogy én a való világban az vagyok, de megértem, mert akkor nem jut idő táblák felmutatására, szóval inkább maradok lassú fokozaton. Állítólag étterembe is megyünk, és mi is csipegethetünk.

Én nagyon várom már a fecskeavatót. Szerintem jó volt eddig a gyakorlás.

Gellai Dóra 4. b

Fecskeavatóra készülünk

Ági néni éppen olvasás órát tartott, már a vége felé tartott az óra, aztán valami meglepőt mondott. Azt, hogy Ákost, Maját, Csongit, Dórit, Gergőt, Bettit és engem kijelöltek a fecskeavatóra.

Kicsi szövegeket osztott ki, és meg kellett tanulni. Okosan megtanultam a verset. A tornateremben gyakoroltunk a 4. c-vel és a 4. a-val. Körülbelül egy héten kétszer voltunk lenn. Még két dal is volt, a Sehall, selát Dömötör, és az Eresz alól fecskefia című. Nagyon örültem a próbáknak. Az én versem ez volt:

Fehérrel a havat,

Kékkel meg a tavat,

Pirossal a kendőt,

Zölddel kerek erdőt,

Arannyal a napot,

Barnával kalapot.

Nagyon örülök, hogy felavathattam az elsősöket.

Karácsony Zoltán 4. b




Posted 2016-10-30 by admin in category "Ti írtátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.