Pedagógus Életpályáért Emlékérem - Dunaújvárosért Díj 2019

Maletáné Szabó Katalin

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése Maletáné Szabó Katalin tanárnő több évtizedes, kiemelkedő, magas szakmai színvonalon végzett pedagógiai tevékenységét a Pedagógus Életpályáért Emlékéremmel ismerte el.

Kati néni iskolánk pedagógusa közel harminc éve. Első diplomáját népművelő és ének-zene szakos általános iskolai tanárként szerezte a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán. Még ebben az évben munkába állt a Bartók Béla Művelődési Központban. Népművelőként komoly-könnyűzenei programok szervezése, amatőr zenei együttesek működésének segítése volt a feladatköre.

1986-tól 1991-ig a Városi Tanács Művelődési Osztályán dolgozott, mint közművelődési főelőadó. Ezt követően iskolánkban helyezkedett el ének-zene szakos tanárként, majd látván az angol nyelv tudásának és tanításának egyre nagyobb fontosságát, tovább képezte magát. 1997-ben angol szakos nyelvtanári oklevelet szerzett, és hosszú éveken át volt intézményünk idegen nyelvi munkaközösség vezetője, és folyamatosan osztályfőnök is. Éveken át szervezte az emeltszintű angol nyelvoktatásban résztvevő tanulók külföldi tanulmányútját.

2009-ben közoktatási vezetőként kapta meg harmadik diplomáját, mely egyben pedagógus szakvizsga is. Munkabírása óriási, kreativitása példaértékű. A tanárnő az idei év elejétől ugyan nyugdíjba vonult, de jelenleg is óraadó pedagógusként segíti iskolánkban az idegen nyelvi oktatást. Személyisége, kiemelkedő szakmai tudása, emberi hozzáállása példát mutat a diákok és fiatal pedagógusok számára egyaránt.

A tanárnő elismeréséhez gratulálunk!

kati1