Gyarapodtunk és szépültünk

Gondolt egyet iskolánk vezetése és segítségül hívta a városunk intézményeit már támogató Széchenyi Pékséget és Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatát - s elnyertük Dunaújváros kenyere akció támogatottságát.  Az akció lényege, hogy minden eladott „Dunaújváros kenyere” után a pékség 50 Ft-tal segít egy szervezetet. 3 hónapon keresztül – mi is ettük a zsíros kenyeret, és bíztattuk környezetünket, ennek az ízletes terméknek a vásárlására.  Végül összegyűlt 429.550 Ft. Ezt az összeget városunk önkormányzata a polgármester úr jóvoltából felkerekítette fél millió forintra. Eme támogatás a Petőfi Tanítványaink Alapítvány számláját növelte.

Ebből az összegből már bátran neki mertünk állni tanulói kiskonyhánk bútorzatának cseréjéhez. A munkálatok oroszlánrészét iskolánk karbantartója végezte. 

Az új bútorzat mellett kicserélődtek a régi csapok és csaptelepek is, a három mosogatótálca felett. 

konyha uj

A munkálatok és munkák a fotóalbumban tekinthetők meg. >>Tovább>>

Ezt a beruházást két korábban vásárolt gáztűzhellyel együtt iskolánk diákönkormányzata támogatta.  

Ebben a megújult környezetben már az idei évben még lelkesebben álltunk neki a diákokkal az őszi befőzésnek. 

Szeptember hónapban több üveg lekvár és lecsó került üvegbe a hűvösebb hónapokra. A közös főzés öröme közelebb hozza a diákokat illetve pedagógusokat is.  A konyhát nemcsak technikai óra keretein belül, csoportbontásban használjuk heti rendszerességgel, de egy-egy angol órán a hagyományos brit konyha megismerésére is birtokba veszik diákok és tanárok egyaránt. 

Ezen felül számos tanításon kívüli program fontos előkészítő helye kiskonyhánk.  Többek között otthont ad az őszi egészségnapi, Halloween-i , farsangi előkészületeknek.  

Iskolai sakkversenyeknél hagyomány, hogy a szülőkkel karöltve helyben sütött palacsintával lepjük meg a versenyzőket. 

„ Nálunk nem a pokol, hanem az öröm és élmény konyhája üzemel. „ 

Hálásan köszönjük a Széchenyi Pékségnek, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának, iskolánk Diákönkormányzatának, és mindazoknak, akik részt vettek ebben az akcióban, hogy támogatták és hozzájárultak, ahhoz, hogy a Petőfi Élménykonyha tovább üzemelhessen.