Csodaszarvas közösségi alkalom – Nomád, kaland

Nomád, kaland táborunk célja az volt, hogy tudatosan használjuk érzékszerveinket, s ezek segítségével ismerjük meg közvetlen környezetünket. A neve is erre utalt: Érzékelés, észlelés. Táborunkban 20 alsós kisdiák vehetett részt ingyenesen.

nomad kaland

További fotóinkat ITT tekintheti meg!

A hétfő délelőtt az ismerkedés jegyében zajlott. Játékokon keresztül megtanultuk egymás nevét, valamint megbeszéltük a hétre vonatkozó alapszabályokat. Beszélgettünk arról is, hogy a táborunk miért kapta a NOMÁD elnevezést.

Délután törzseket hoztunk létre, majd a törzsek megtervezték és elkészítették saját zászlóikat, indulót írtak.

A keddi napot csapatépítő játékkal indítottuk, majd kipróbáltuk, milyen is mezítláb különböző felületeken járkálni. Az erős napsütésnek köszönhetően megtapasztalhattuk a felületek hőmérsékletbeli különbségét is. A forró homokban bizony kapkodni kellett a lábunkat.

Délutánunk fő attrakciója az íjászkodás volt. Pavlicsek Nándor, a helyi íjászklub tagja volt a vendégünk, aki megmutatta nekünk e sport alapvető fogásait. A gyerekek nagy örömmel lövöldöztek.

A szerdai nap az állatok jegyében telt. Állatok hangját utánozva párokat alkottunk, majd a párosok Kahoot! játékban mutathatták meg, hogy milyen jó a fülük. Délután pedig egy mesefilmet néztünk meg, melynek főszereplői természetesen az állatok voltak.

Csütörtökön újabb érzékszerveinket használtuk a játékok során: orrunkat, kezünket – ujjainkat. A feladat fűszerek felismerése szaglás után volt, valamint csukott szemmel tárgyak kitapintása és felismerése. Gyurmából elkészítettük kedvenc állatainkat is.

A péntek kedvenc programja a vízipisztoly csata volt. A nagy hőségben különösen jól esett a frissítő víz. Minden gyerek vidáman, önfeledten locsolta társait. A hét zárásaként, pihentetőül, délután egy mesét hallgathattunk meg Suplitz Mihály előadásában. A programot egy kis tánctanulással zártuk.

Hekkelné Imre Györgyi és Horvát Mariann - táboroztató pedagógusok