Kalandozás a mesék birodalmába

Március 19-én szombaton Petőfi Iskola alsó tagozatosainak mintegy 35 fős csapata ismét túracipőt húzott és a reggeli órákban elutaztak Törökbálintra, ahol az Alsóerdősor utcán keresztül gyalogosan jutottak el a sportpályáig. A pálya mellett induló piros túraútvonalon 100 méter séta után kapu jelezte az ösvény kezdetét. Az Anna-hegyi játékos erdei ösvényen állatok, mesebeli manók, tündérek kérik a gyerekeket, hogy segítsenek az erdő lakóinak életét megkeserítő hatlábú szarvasállat megszelídítésében. 11 állomáson keresztül játékos feladatok várták a gyerekeket. A játékok, feladatok úgy vannak összeállítva, hogy kisebb és nagyobb gyerekek is találtak benne kihívást, de volt, aki csak gyönyörködött az erdei tájban. A játék alapjául szolgáló mesét a feladatok végén egyben elolvasták.
A tanösvény végén elhelyezkedő lankás domb tövében a gyerekek elfogyasztották az otthonról hozott elemózsiát majd egy kis szabad játék következett.
Miután mindenki jóllakott, elindultak a következő programhelyre az Izgiland játszóházba, ahol számos játék közül választhattak. Volt trambulin, levegővel felfújt szőnyegek, várak, csúszdák, átbújós vonat, focipálya stb.. ahol egy élményekkel teli délutánt töltöttek el. Majd ismét egy kisebb séta után érkeztek vissza a vasútállomásra, hogy hazainduljanak.
Köszönjük Bécs Krisztina, Gerő-Gyurján Tamara és Varjuné Müller Ágnesnek a gyermekek részére nyújtott élményeket!
A következő túrát 2022. április 23-ára tervezzük a Budakeszi Vadasparkba. Vár minden érdeklődőt és túrázni vágyót szeretettel! Varjuné Ági néni
A következő linken további információt találnak https://www.facebook.com/groups/4690863957710076

További képek itt