Családi nap az állatvédelem jegyében

Az 2023. évi állatvédelmi témahetet mozgalmas családi délutánnal zártuk október 13-án, melyet a témahét idézetével nyitott meg Árvai Gyöngyi intézményvezető, az iskolai témahét és családi nap programjának összeállítója: „Hiszünk az állatvédelem pedagógiájában. A jövő állatbarátai a mai osztálytermekben nőnek fel.”  

A megnyitót stílusosan kacsatánc követte, majd 12 állomásos játékra invitáltuk a tanulókat és a családokat. Játszottunk „állatorvos leszek” játékot, megoldottunk változatos állati fejtörőket, volt arcfestés, álarcos fotózás. Foglalkoztunk a méhek életével. Tartottunk eredeti méz és ízletes alma kóstolót. Szereztünk kisgazdi jogosítványt.

Ellátogattak hozzánk a Fáda civil állatmentők és a TúráZoo utazó miniállatkert. Láttunk kutyás bemutatót, simogattunk többféle állatot. Nyakunkba tettünk királysiklót és korallsiklót, tenyerünkön hordtunk kaméleont. A TeAdományozz! kampányban az osztályok 267 kg száraz és konzervtápot, 110 kg almot, szemeteszsákot és nedves törlőt gyűjtöttek, amit rendezvényünk végén a FÁDA állatainak ajándékoztunk.

Sorsoltunk tombolát, amin a felelős állattartást és az őszt népszerűsítő játékokat, illetve ajándéktárgyakat nyerhettünk. A tombolaárusítás bevételéből novemberben ígéretünknek megfelelően virtuálisan örökbe fogunk fogadni egy menhelyi állatot!

A családi napot és az állatvédelmi témahetet igazi tábortűzzel és egy állatos dalcsokorral, közösségi énekléssel zártuk. A biztonsági előírásokat betartottuk, tűzrakási szándékunkat a megfelelő tűzvédelmi szervnek bejelentettük. Iskolánk állatvédelmi pedagógiájára büszke lehet a  Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság. Mi azok vagyunk! Az aktív részvételt és az adományokat mindenkinek hálásan köszönjük.  

Támogatóink:
- Szülői Szervezet, Diákönkormányzat, Petőfis Tanítványainkért Alapítvány (program, tombola),
- Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata (tombola),
- Kecskeméti Vadaskert Nonprofit Kft (2 db családi belépőjegy),
- Zoo Előszállás Egyesület (2 db családi belépőjegy),
- Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. (5 db gyermek belépőjegy),
- Dinnyési Parasztudvar, Őshonos állatpark és Állatsimogató (2 db családi belépőjegy),
- Alba Fructus Kft (almakóstoltatás),
- Farkas Tibor méhész és őstermelő (mézkóstoltatás, tombola),
- Szilágyi Irén levendula őstermelő (tombola),
- Bécs Krisztina tanítónő (tombola),
- FÁDA civil állatmentők (program)


További képek és videók itt

A duol.hu cikke