Egészséges életmód vetélkedő

2023. november 22-én kora délután tartották a dunaújvárosi általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak az Egészséges életmód vetélkedőt a Szent Pantaleon Kórház auditóriumában. Iskolánkat négy fő 7.b osztályos tanuló képviselte: Tóth Alexandra, Várnagy Erik, Várnagy Kitti és Várnagy Valter. A vetélkedőt lelkes felkészülés előzte meg.
 
A helyszínre érve berendezett terem fogadta a csoportokat. Mindenkit kis ajándék várt az asztalán. Forró gyümölcstea melegítette fel a gyereket. Mindenkinek jutott nyakba akasztható kulcstartó, kézfertőtlenítő, fogkrém és prospektusok. A feladatokat a kórház dolgozói állították össze, a versenyt öt nővér, főnővér segítette. Sokféle feladattal készültek a szervezők. Tesztfeladat, keresztrejtvény, szókereső, csoportosítás, fűszerfelismerés. Nagy örömünkre, a fűszerfelismerésben nem találtunk legyőzőre. A vetélkedő felölelte az egészséges életmód számos területét, így a táplálkozást, mozgást, drogokat, alkoholt, higiéniát, a lelki egészséget. A gyerekek egészséges izgalommal, de soha nem feladva csinálták a feladatokat. Amíg a vetélkedő eredményeit összesítették és megírták az emléklapokat, a versenyzők megnézhettek egy kisfilmet az egészségügyben dolgozók munkájáról, mintegy pályaorientáció. Láthatták a gyerekek a szakma szépségeit és nehézségeit.

Köszönöm iskolánk tanulóinak a részvételt és a lelkesedést. Kis csapatunkban hetedikesként sok mindenről nem tanult még. Jövőre tapasztaltabban, nagyobb tudással indulhatunk, szívesen készítem fel őket újra erre a vetélkedőre. Minden gyermek egyenként emléklapot kapott és természetesen iskolai jutalmuk sem maradt el: szaktanári dicséretben részesültek.

Tóth Tibor felkészítő tanár