Rendvédelmi prevenciós nap

A Dunaújvárosi Rendvédelmi Szervek a Közbiztonsági Rendezvénysorozat részként immár ötödik alkalommal rendezték meg a Dunaújvárosi Rendvédelmi Napot 2024.05.17-én.

Rendkívül színvonalas eseményen nyílt alkalma a 3.a, 4.a, 5.a, 6.c, 8.b osztálynak a gépjárművek, technikai eszközök megtekintésére. Ennek keretében felszállhattunk a büntetés-végrehajtási intézet fogvatartott szállító járművére, megnézhettük a rendőrségi motorkerékpárokat, gépkocsikat és tűzoltóautókat.

Bemutatásra kerültek a tűzmegelőzést, a tűzoltást segítő eszközök, a tűzoltó ruházatok és a gépjármű felszerelési tárgyai, valamint a büntetés-végrehajtás eszközei, felszerelései is, melynek során kipróbálhattuk a rendőrség által használt fegyver - és kényszerítő eszközöket. A Büntetés-végrehajtási Intézet kutyáinak bemutatóját is volt szerencsénk megtekinteni.

Hasznos balesetmegelőzési, közlekedésbiztonsági és pályaorientációs tanácsokat kaptunk. KRESZ Totó kitöltését követően pedig ajándéktárgyakkal gazdagodhattak a gyerekek.
Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük, hogy ott lehettünk.

További képek itt