Road Safety - a biztonság az első

A Dunaújvárosi Egyetemen május 30-31-én került megrendezésre a "Road Safety, a biztonság az első” program. A Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola 4.c és 6.a osztályos tanulói vettek részt. A rendezvény célja a biztonságos közlekedés tanítása volt. A tanulók 20 perces interaktív elméleti oktatásban vettek részt majd 25 perc gyakorlati pályán. Megismerték a szelektív akkumulátorok gyűjtését és újrahasznosítását, illetve a VR szemüveget.

A közlekedési pályán rollerrel, kerékpárral és lábbal hajtott gokarttal és természetesen gyalogosként vehettünk részt, kerékpáros bukósikakban és láthatósági mellényben. Nagyon élvezték a gyerekek, sokat tanultak a közlekedési lámpa, vasúti átjáró és egyéb közlekedési jelzések tartalmáról és az egymásra figyelés kiemelt fontosságáról a közlekedésben.  Látványos volt az akkumulátoros led fal, amelyen az elemek újrahasznosításáról tájékozódhattak.

A program érdekes és hasznos volt. A tanulók jól érezték magukat, de a magassági vagy életkorbeli  korlát miatt nem tudtak mindent kipróbálni a gyerekek. Erről az előzetes a tájékoztatásban nem esett szó, ez okozott némi csalódást. Másrészről viszont ajándékban is részesültek, minden kisgyerek egy közlekedési tájékoztató könyvvel jöhetett haza.

További képek itt